A Dallmayr Kávé

A Dallmayr Kávé

kávé

Minőség a kávébabtól a csészéig

Mindent megteszünk a tökéletes kávé élvezetért. A kávé a szenvedélyünk. Ez a szenvedély a prodomoval kezdődött - és él a mai napig minden csésze Dallmayr kávéban. A kávé eredetétől és a pörkölés művészetétől egészen a tökéletes előkészítésig: munkánkat nagy gondossággal és a részletek iránti figyelemmel végezzük. Az eredmény olyan minőségi szint, amely nem csak ízével, hanem illatával is lenyűgöz.

kávé

A Dallmayr Kávé

Dallmayr prodomo

Dallmayr prodomo

A Dallmayr prodomo a prémium, felföldi Arabica kávébabok legfinomabb keveréke, a világ legjobb termőterületeiről. A jól ismert ízvilág elsősorban az Etiópia termékeny, déli tartományaiból származó Arabica kávébabnak köszönhető.

Dallmayr d’Oro

Dallmayr d’Oro

A Dallmayr Crema d'Oro esetében a finom Arabica kávébabot aprólékos gondossággal keverik és pörkölik. Ez adja a selymes, könnyű cremát és a kiegyensúlyozott, enyhe aromát. Elkészítési javaslat: caffé crema, café creme vagy Schümli.

Dallmayr capsa

Dallmayr capsa

Az új alumínium kapszula tökéletesen zár, megvédve a kávé csodálatos ízét és aromáját - az elkészítés pillanatáig. Tizenöt prémium kávé, melyek kapszuáli kompatibilisek a NESPRESSO® rendszerével.

Dallmayr Ethiopia

Dallmayr Ethiopia

Kivételesen jó minőségű bab képezi ennek az "single-origin" kávénak az alapját, összehasonlíthatatlanul finom aromával, amely a gyógynövények illatára emlékeztet.Testes és fűszeres. A Dallmayr Ethiopia a vadon élő gyógynövények aromája, a citromfű és a csipetnyi étcsokoládé elegye miatt válik különlegessé.

Dallmayr Gran Verne

Dallmayr Gran Verne

Ez a varázslatos kávé Peru felvidékéről származik, a legfinomabb Arabica bab felhasználásával készül, organikus és Fairtrade tanúsítvánnyal rendelkező gazdaságokból. A gazdák tisztességes árakat kapnak a kávéjukért, ami nemcsak jövedelmüket növeli, hanem hozzájárul a helyi társadalmi és gazdasági életkörülmények javításához is, amely a régióban mindenki számára előnyös. A Dallmayr Granverde kávéval kiemelkedő minőségű bio kávét élvezhet finom, sűrű cremával, harmonikus, testes, kellemes savassággal.

Dallmayr Art of Roasting

Dallmayr Art of Roasting

Szeretjük a kávébabot – és mindent, amit csinálni tudunk belőle. Úgy gondoljuk, hogy ez a szenvedély a kulcsa valami különlegesnek – és hogy azok készítik legjobb termékeinket, akik szeretik, amit csinálnak. Esetünkben szeretjük felfedezni a kiváló kávékat, és úgy pörkölni őket, hogy egyedi, természetes karakterüket nyújtsák. Próbálja ki ön is, és fedezze fel új kínálatunkat – a finom eszpresszókülönlegességektől és a kézműves pörkölt, ültetvényes kávéktól kezdve a különleges kávéspecialitásokig.

A Kávé Öv

Kávé öv

Mi a különbség a kávéfajták között?

kávé csésze

Az Arabica és Robusta kávébab összehasonlítása

A különböző kávéfajok közül kettő különösen fontos: az arabica (coffea arabica) és a robusta (coffea canephora) a világ minden táján termelt zöld kávé 98 százalékát teszik ki. A kettő közül az arabica a selymesebb ízű. Legfeljebb 2200 méter magasságban termesztik, és aprólékosan, kézzel takarítják be.

Minél nagyobb a magasság, annál hűvösebb az átlagos éves hőmérséklet, és ez lehetővé teszi a kávécseresznye lassabb érését. Ezért ízének, aromájának és finom savasságának több ideje van az érésre.

Arabica

Botanikai név: Coffea arabica

Származás: Etiópia

magasság: 800–2200m

hőmérséklet: 15–24°C

Forma: Ovális, lapos és hosszúkás, S-alakú középvágással

Íz és aroma: Elegáns, finom, friss és gyümölcsös

koffein: 0.9–1.4%

Robusta

Botanikai név: Coffea canephora

Származás: Kongó

magasság: 0–800m

hőmérséklet: kb. 26°C

Forma: Kicsi és kerek, egyenes
középvágással

Íz és aroma: Füstös, fűszeres, földes és fás

koffein: 1.8–4.0%

Die Dallmayr Academy

Lenyűgözi a kávé? Kipróbálná a latte artot?

A Dallmayr Academy-n mindent megtudhat a kávébabról – és arról, hogyan hozhatja ki belőle a legjobbat. Kattintson ide képzési programunk megtekintéséhez és a tanfolyamra való jelentkezéshez:

Részletek
Dallmayr Academy